ВАЖНО!

ВАЖНО! Това е старият сайт на училището. Новият се намира на https://ivanvazov.com

Търсене в сайта

Последни новини

Важна информация

Признание

Кибертормозът добива все по-големи мащаби в световен мащаб. Дали детето е подложено на него, се разпознава по 3 основни признака – многобройни съобщения, които изнервят детето; след като стане от компютъра изглежда нещастно и унило; изведнъж спира да излиза със съученици и приятели, изразява остро нежелание да ходи на училище и да се включва в социални активности. Как да помогнем? Като поговорим с детето, разберем какво го тревожи и му помогнем да се справи със ситуацията.
Пред повече от 150 деца в 31 СУЧЕМ "Иван Вазов"  Любомир Тулев, сектор "Киберпрестъпност" - ГДБОП и Доброслав Димитров - съосновател на фирма за компютърни игри споделиха своя опит в интернет пространството и дадоха ценни съвети.

Доброслав Димитров - съосновател на фирма за компютърни игри: "Не трябва да се създава някаква фобия за кибер света, напротив, нищо не е по-различно от реалния. Това е нашето послание - дръжте се там, така както бихте се държали в реалния - оглеждате се за коли, не ходите при непознати хора и по тъмни улички. Така и във виртуалния свят трябва да се държите отговорно".
Любомир Тулев, сектор "Киберпрестъпност" - ГДБОП: "Тук идва нашата роля, която да ги научи кои са опасностите онлайн, да ги научим и да им дадем форма за контакт, например на нашия сайт - www.cybercrime.bg, това което обясних е, че имаме бутон чрез който могат напълно анонимно да подават сигнали, който идват директно при нас".

 Репортаж на Българската национална телевизия
Репортаж на бТВ

Снимки от посещението в отряда на баретите

 

1

Наука

Спорт, изкуство